Je leest het bijna elke dag wel in diverse nieuwsbulletins; deze bizarre tijden leveren voor jongeren (blijvende) psychische schade op. En dan ook nog die lange wachttijden in de jeugdzorg!!!!

Onderstaand tooltje kan een medicijn zijn om jezelf beter en sneller te wapenen tegen psychische klachten (zware stress, burn-out, somberheid, depressie). Wat je (nu) vaak ziet gebeuren, is dat jongeren – maar ook volwassenen- te lang in de kleine lus (blijven) zitten, waardoor de kans op psychische problemen alleen maar toeneemt. Om lekker in je vel te zitten, is het de kunst om zoveel mogelijk in de grote lus te blijven, maar soms ook een switch naar de kleine lus te accepteren. Afhankelijk van de context is een 80%-20% verhouding ideaal!

In onderstaand breinmodel weergeeft de comfortzone (voorkeurskeurskant of grote lus) het dominante deel van onze hersengebieden. In deze modus doe je dingen (onbewust) het liefst op momenten dat iets echt belangrijk voor je is. Het dominante deel betreft het hersengebied NT, SF, NF of ST. Het zijn natuurlijke voorkeuren die we niet mogen negeren, omdat we ons hier altijd gemakkelijk bij voelen. In mijn praktijk onthul ik op een snelle, efficiënte en ludieke wijze jouw persoonlijk profiel (voorkeuren en ontwikkelingsvolgorde). Je komt daarmee weer terug in jouw unieke identiteit. Zo hoop ik op mijn manier bij te dragen aan de huidige problemen in de jeugdzorg! En omdat ik jongeren graag wil helpen, reken ik niet het volle pond!